Ο γάμος σας έχετε αποφασίσει να γίνει τον χειμώνα, μία από τις πιο γιορτινές εποχές του χρόνου, αφού γιορτάζονται τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά. Μέσα σε μία τέτοια περίοδο το μενού της γαμήλιας δεξίωσής δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο. Γλυκά και αλμυρά πιάτα θα μπουν σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και θα δοθεί μία ακόμα πιο γιορτινή νότα με διάφορα αρώματα κανέλας, πορτοκαλιού, γαρύφαλλου. Πάμε να δούμε μοναδικές προτάσεις για ένα μενού που θα εκπλήξει τους καλεσμένους σας και θα τους αφήσει όλους ευχαριστημένους. Ας ξεκινήσουμε από τη σαλάτα, το καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε χειμερινά λαχανικά καθώς όπως είναι γνωστό θα είναι φρέσκα και πιο γευστικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάχανο, μαρούλι, μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι, κολοκύθα, καρότο και ό,τι άλλο έχει να σας προτείνει ο σεφ του κέντρου δεξιώσεων που θα κλείσετε για το γάμο σας ή ο σεφ του catering. Σε κάθε περίπτωση πέρα από τις δικές σας προτιμήσεις ακούστε και ό,τι άλλο έχουν να σας προτείνουν και δοκιμάστε το, μπορεί να βρεθείτε μπροστά σε ευχάριστες εκπλήξεις. Δεύτερο πιάτο, μία εξαιρετική χειμερινή επιλογή είναι η σούπα, ζεστή και πεντανόστιμη. Επιλέξτε όπως και στις σαλάτες λαχανικά της εποχής και ζητήστε κολοκυθόσπουπα και οποιαδήποτε άλλη σούπα λαχανικών, είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο για τους vegan καλεσμένους σας. Η σούπα μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό και να συνοδευτεί με κρουτόν ή παξιμάδια για να υπάρχει και ένα τραγανό στοιχείο. Το κυρίως πιάτο ενός τραπεζιού αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς είναι το πιάτο πρωταγωνιστής και αυτό που θα συζητηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πιάτο. Επιλέξτε ένα ριζότο, με μανιτάρια και λαχανικά και σερβιρισμένο με λάδι τρούφας. Μία επιλογή σύγχρονη και γευστική που θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις. Το συγκεκριμένο πιάτο αποτελεί και vegan επιλογή και αν θέλετε μπορείτε να κάνετε δύο διαφορετικά πιάτα με ριζότο και στο ένα να προσθέσετε κάποιο μπέικον. Μία εναλλακτική πρόταση για το κυρίως πιάτο αποτελεί και το sushi, το οποίο μπορεί να αποτελέσει για το μενού της γαμήλιας δεξίωσης την πιο ανατρεπτική επιλογή, παρόλα αυτά όλοι λίγο πολύ έχουμε δοκιμάσει, αφού πλέον είναι τόσο εύκολο να το βρει κανείς. Αν πάλι δεν θέλετε να βάλετε sushi για κυρίως πιάτο αλλά θέλετε να το συμπεριλάβετε στο μενού σας, μπορείτε να τοποθετήσετε σε κεντρικές πιατέλες, πάντα με την συμβουλή του σεφ για να υπάρχει γευστική συνέχεια στο μενού και ισορροπία στα πιάτα. Καμία επιλογή δεν είναι πιο ασφαλής και σίγουρη, για τον παραδοσιακό ελληνικό γάμο, αλλά και για οποιοδήποτε γιορτινό τραπέζι στην Ελλάδα, από το κρέας. Μπορείτε να επιλέξετε όλες τις κλασικές επιλογές, αλλά αν θέλετε να βρίσκεστε στο κλίμα των ημερών μπορείτε και να σερβίρετε γαλοπούλα γεμιστή με κάστανο και δαμάσκηνο. Ταιριάζει απόλυτα με τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Συνοδέψτε το κυρίως πιάτο με baby πατάτες και να είστε βέβαιοι πώς όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Τέλος, φτάνουμε στο γλυκό και η εναλλακτική επιλογή, λόγω γιορτών, δεν είναι άλλη από το Panettone. Μπορείτε να το κόψετε και ως τούρτα αν θέλετε, αφού αποτελεί ένα καθαρά χριστουγεννιάτικο γλυκό. Διαφορετικά μπορείτε να σερβίρετε λόγω των γιορτών σε κεντρικές πιατέλες, παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα γλυκά όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και να καλύψετε κάθε προτίμηση.
Κλείνοντας θέλω να σας πω πόσο πολύτιμη και απαραίτητη είναι η βοήθεια των ειδικών, να τους ακούτε και να είστε σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό! By Νάνσυ Λιάκου Comments are closed.
|